Resources. fi uutiset arkisto

E-Autohuolto

E-Autohuolto -Veikkola

22.03.2021. Autoasentajana monimerkkihuollossa Rauf Gutzseinov aloitti työt E-autohuollossa (E-Autouolto on nyt osa korkean ammattitaidon Mekonomen ketjua). Mekonomen on Pohjoismaiden suurin autokorjaamo-, varaosa-, ja tarvikeketju.

“E-Autohuolto toimitusjohtaja Timo Eskeli kertoi etta Rauf on alun perusteella loistava tyyppi. On ammattitaitoinen, huumorintajuinen, ystävällinen ja ahkera.”

Chepurkin-college

PoKessa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa

Resources.fi mahdollisti Alexander Chepurkinin maahantulon hankkimalla hänelle oleskelulupan oikeuttavan työn.

Hän toimi useassa asemassa Savonlinnan seudulla mutta tuli tulokseen että hänelle paras tapa asettua Suomeen olisi opiskella lisää Suomessa vallitsevia teknologioita. Tällä hetkellä Alexander opiskelee PoKessa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa.

Olga Epifanova hoitaja

Iltakoti Oy:ssä

03.08.2020. Venäjällä sairaanhoitajan tutkinnon suorittanut Olga Epifanova aloitti työskentelyn Iltakoti oyssä. Hän työskentelee palvelutalo Rosinassa hoiva-avustajan tehtävässä ja suorittaa työn ohessa Samiedussa suomalaista lähihoitajan  tutkintoa täydennysopintojen kautta.

Iltakodin toimitusjohtaja Jari Leskinen ja yksikön päällikkö Johanna Kopra ovat oikein tyytyväisiä saatuaan ammattitaitoisen ja motivoituneen sekä suomen kieltä taitavan Olgan riveihinsä.

Jaaskalainen koneistaja Andritz

Andritz Savonlinna Works Oy:ssa

Resources.fi auttoi Andritz Savonlinna Works oy:tä löytämään koneistajia.
Kuvassa koneistaja Sergei Jääskeläinen ja pääluottamusmies Olli-Pekka Kristiansson.

HT Laser Sergey Matveev

HT Laser Oy:ssa

Hitsaaja Sergei Matveev aloitti tammikuun alussa työt Keuruulla (HT Laser – teollisuuden järjestelmätoimittaja ja joustavasti palveleva kumppani). Työlupa
oli jo taskussa töitä hakiessa, joten rekrytointiprosessi sujui varsin
nopeasti.

Ohjelmoija Alex Opryshko oli lottovoitto Ket Metin toimitusjohtajalle – Savonlinnan seudulla toimiva konsulttitoimisto on pelastanut monta seudun yritystä pulasta

23.01.2020 Itä-Savo

Savonlinnan seudulla toimii työperäiseen maahanmuuttoon erikoistunut konsulttitoimisto. Työlupaprosessin hitaus on vielä iso ongelma, jonka takia yksi yhtiö menetti puolen miljoonan euron tilaukset.

Ket Met Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Kalanen (vas.) sanoo, että firmalle oli lottovoitto, kun ohjelmoija Alex Opryshko tuli töihin. Opryshko tunsi valmiiksi Ket Metin käyttämän softan, joka on melko vähäisessä käytössä Suomessa.

Linkki Itä-Savo

Andritz Savonlinna Works tarvitsee eläkkeelle lähtevien tilalle parikymmentä työntekijää kahden vuoden aikana – Konepaja varautuu työvoiman tarpeeseen yhdessä Samiedun kanssa

20.01.2020 Itä-Savo

Sergei Jääskeläinen tuli Savonlinna Worksiin Pietarista autotehtaalta. Toimitusjohtaja Simo Pylkkäsen mukaan Jääskeläinen palkattiin, koska lisääntyvän tuotantokapasiteetin takia kokenut työntekijä tarvittiin nopeasti.

Koneistaja Sergei Jääskeläinen oli Pietarissa töissä autotehtaalla. Hän muutti Savonlinnaan Pietarista, koska työ Andritz Savonlinna Worksissa kuulosti kiinnostavalta ja koska Savonlinna on kaunis ja rauhallinen kaupunki.

Linkki Itä-Savo

Hitsaajia haalinut rekry-yrittäjä tilittää ulkomaisten työntekijöiden lupaprosessista: ”Miksi pitää odottaa sitä lupalappua postista Venäjällä viikkoja, kun sen voisi toimittaa työnantajalle suoraan?”

29.11.2019  Talouselämä

Savonlinnalainen yrittäjä hakee työkseen oleskelulupia ulkomaisille työntekijöille. Hänellä on muutama sana sanottavana lupaprosessista.

”Yritän olla korrekti”, Olli Österlund sanoo ensin, kun alkaa kertoa kokemuksiaan ulkomaisten työntekijöiden oleskelulupaprosessista Suomessa.

Linkki talouselama.fi

Ket-Met Oy:ssa

Ket-Met Oy:ssä

Resources. fi auttoi Ket-Met Oy:tä löytämään CNC ohjelmoijan vaativiin suunnittelutehtäviin.
”Suoraan sanoen epäilin että tarvittavan tyyppistä henkilöä löytyisi Venäjältä. Olen yllättynyt ja tyytyväinen.” Näin sanoo Ket-Met Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Kalanen,
Alex Oprishkon työlupaprosessi oli nopea ja kevyt koska hän on koulutuksensa ja palkkauksensa vuoksi erikoisasiantuntija.

Kuvassa Alex Oprishko, Tuomas Kalanen ja Resourcesin Gennady Spirin.

TIG-hitsaajaa

JOROS Oy:ssä

JOROS oy:ssä aloittivat  lokakuun lopulla työnsä 2 uutta TIG hitsaajaa joiden rekrytoinnissa Resources .fi oli apuna.

Kuvassa Joros Oy:n uudet TIG hitsarit Alekseij Mitrofanoff ja Ivan Kudzhiev yhdessä tuotantopäällikkö Jari Koppisen kanssa.

”Kyllä otti aikaa tuo lupakäsittely…toivottavasti lupaukset pitää ja prosessi lyhenee. Työntekijöistä minulla on  hyvää sanottavaa.

Siitä on aikaa kun olemme saaneet tuotantoon näin ammattitaitoisia ja hyviä hitsareita.” sanoo Jari Koppinen.

norelco-sähkömiehet

NORELCO Oy:ssä

Sähkömiehet Sergey Sucharev ja Pavel Bogatshev aloittivat työt Norelco Oy:ssä  maaliskuussa 2019.

Työsopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Norelcosta henkilöstöpäällikkö Olli Malinen.